Facebook: https://www.facebook.com/pages/Kreat%C3%ADv-Napok/138189189691594?ref=hl
Email: blogkerdesek@gmail.com
Ahogy egy barátom mondta: "A kreativitás határtalan!" :)
Az oldalt szerzői jogok védik! Másolni és képeket lopni tilos! Ez a facebook oldalra is vonatkozik!
Üdvözlünk az átalakult blogunkon!

Reméljük minden megfelel! Jó szórakozást és nevetés kívánunk: Kreatív Napok Szerkesztősége :) (Nézzétek meg a témaheteinket is. Katt a képre: "témaheteink")

2013. június 4., kedd

Mindjárt vége a sulinak!

Már csak 16 nap van hátra a tanítás végéig!

Szerkesztők

Házi kotyvasztás II.,





VAJSÖR RECEPT
                                                                                  Elkészítés:  



A vajat és a cukrot karamellizáljuk. Levesszük a tűzről és beleöntjük a tejet. Visszarakjuk a tűzhelyre, hogy a hideg tejtől megdermedt karamell újra folyékony legyen. Hozzáadjuk a tetszés szerinti mennyiségű fahéjat. (FIGYELEM: Ha túl sok fahéjat teszünk bele, keserű lesz.)
Ezt az italt akkor élvezed a legjobban, ha szereted a Harry Pottert! Ha nem láttad ezt a könyvet, olvasd el, és megtudod miért!

Jó étvágyat kívánunk!

2013. június 2., vasárnap

Házi kotyvasztások




Házi Cola

Hozzávalók:
1 közepes méretű narancs reszelt héja (vagy 2 csepp 100%-os, tiszta narancs illóolaj)
1 nagy citrom reszelt héja (vagy 2 csepp 100%-os, tiszta citrom illóolaj),
1/8-ad teáskanál őrölt fahéj vagy egy 5-10 centis egész fahéjrúd,
2 szegfűszeg,
1 kissé megtört szegfűbors,
2 csapott teáskanál fekete tea (nem filteres, én Earl Grey-t használtam)
1/8-ad teáskanál frissen reszelt szerecsendió
1 cikkely csillagánizs (nem egy egész!)
2 teáskanál szárított levendulavirág
1 teáskanál reszelt friss gyömbér
4 centis vaníliarúd, félbevágva (vagy 2 csepp 100%-os, tiszta vanília illóolaj)
1/4 teáskanál citromsav
300 g cukor (karamellizálva szerintem igazibb, főleg ha nincs barna nádcukrunk, akkor mindenképpen karamellizáljuk a cukrot)
10 dkg sötétbarna nádcukor,
1/2 liter víz.

Az összes ízesítőt fél liter vízzel felforraljuk, és kis lángon fedőt rátéve főzzük 20 percig. Majd átszűrjük egy vászondarabon, visszatesszük a lábosba és hozzáadjuk a cukrokat is. Ha nincs barna cukrunk, akkor előtte karamellizáljuk meg a cukrot. Ha van, akkor nem szükséges. A cukorral még főzzük nagy lángon cirka 5 percig. Csírátlanított üvegekbe töltjük (már ha többszörös mennyiséget készítettünk) és szárazdunsztba tesszük. Ha csak dupla vagy tripla adagot készítettünk, nem szükséges, mert hamar el fog fogyni. Emellett nagyon tömény, inkább szirup, mint szörp, ezért szerintem nem is nagyon tud megromlani a magas cukortartalom miatt.